Vliegen, bagage en regels algemeen
De tickets zijn vervangen door de flight coupons (1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis). Bij het inchecken geef je de coupon af bij de incheckbalie en je wordt ingecheckt.

Zowel het maximale gewicht als de maximale afmetingen van de ruimbagage als de handbagage zijn afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevlogen. Controleer de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt!

Het is verstandig om belangrijke papieren zoals reisbescheiden en reisdocumenten, evenals medicijnen, in je handtas te vervoeren. Wie teveel of afwijkende bagage meeneemt of een sportuitrusting meeneemt, moet een toeslag betalen aan de luchtvaartmaatschappij. Eventueel door ons doorgegeven kosten hiervoor, zijn onder voorbehoud van, door de luchtvaartmaatschappij, doorgevoerde wijzigingen. Uit veiligheidsoverwegingen mag ook niet alles worden vervoerd. Indien je bijzondere of medische bagage wenst mee te nemen, dan dien je dit bij boeking te melden. Vraag je reisadviseur naar de voorwaarden of controleer de website van de luchtvaartmaatschappij.


Regels EU handbagage

Vanaf 6 november 2006 gelden voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie (EU) regels voor wat mee mag in de handbagage. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden (max. 100 ml per stuk) én op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op een vliegveld binnen de Europese Unie. De nieuwe regels gelden voor vloeistoffen zoals water en andere drankjes voor consumptie. Ook geldt het voor gels, pasta’s, lotions en de inhoud van spuitbussen. Toiletartikelen zoals tandpasta, scheerschuim, haargel, lipgloss en crèmes vallen hier dus ook onder.

De regels voor vloeistoffen in je handbagage

  1. Je kunt alleen nog vloeistoffen en gels meenemen in verpakkingen van niet meer dan 100 milliliter.
  2. Deze verpakkingen mogen alleen worden meegenomen in een doorzichtige plastic zak.
  3. Per persoon mag één doorzichtige plastic zak worden meegenomen.
  4. De doorzichtige plastic zak mag niet groter zijn dan 1 liter.
  5. De doorzichtige plastic zak moet hersluitbaar zijn.

Je kunt een geschikte doorzichtige plastic zak van thuis meenemen.

Er zijn twee uitzonderingen

a. Babyvoeding, die je tijdens de vlucht nodig hebt.

b. Medicijnen, die je tijdens de vlucht nodig hebt.

Aankopen op luchthavens en aan boord

Na de ticket- en/of paspoortcontrole kun je op de Europese luchthavens en in het vliegtuig van een Europese luchtvaartmaatschappij nog steeds je (taxfree) aankopen doen. Vloeistoffen en gels die je ná de ticket- en/of paspoortcontrole of in het vliegtuig hebt gekocht, worden door de winkel of aan boord- wanneer nodig- voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgend vliegveld moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op uw eindbestemming bent aangekomen.

Apart aanbieden van je handbagage

Bij de handbagagecontrole moet je alle vloeistoffen apart aanbieden. Voor de doorzichtige plastic zak geldt dat de verpakkingen er gemakkelijk in moeten passen en de zak gesloten is. Ook jassen, colberts en grote elektrische apparaten, zoals laptops, moet je apart aanbieden bij de handbagagecontrole.